karinenarnoinfinland.reismee.nl

Wat hebben we nu weer gedaan

Goedeavond luitjes,

Dit is alweer onze laatste avond in Lapland we hebben een geweldige week achter de rug van -37 tot nu -3 graden.

We zijn nog wezen sneeuwwandelen met van die maffe dingen aan je schoenen en door de diepe sneeuw gegaan. Voor vallen hoef je niet bang te zijn want je valt zacht alleen overeind komen geeft wel problemen. Daarna zijn we met de groep warme chocomel gaan drinken want we waren een beetje bevroren door de wind die er stond.

De dag daarop mochten wij ons weer in het zweet werken want de langlauflatten gingen weer onder. En omdat de tempratuur iets hoger was dan eerder in de week ging het glijden een stuk beter. Na deze arbeid had ik wel een broodje verdient ik dacht een broodje besteld te hebben bleek het een pizza te zijn. Hier zie je later nog even een foto van ik heb de pizza niet op gekregen. Toen lekker de sauna in dat is toch echt top. Helaas waren we nog niet klaar die dag we hadden ook nog een snowscooter safari onde de sterrenhemel op zoek naar het 'Noorderlicht' Helaas niet gezien want het was bewolkt. Een ding is zeker het is daar echt pikke donker. Toen nog even een afzakkertje in het hotel en als een blok in slaap vallen op je bed.

Gelukkig hadden we vandaag een vrije dag we wilde gaan skieen maar het zat knap dicht boven. Met de bus naar de skie piste gereden en terug met de benen wagen. We hebben de koffers weer gepakt en gaan zo ons laatste biertje happen van Fins Lapland.

Groeten van Arno & Karin

h&y

Jammer zeg dat je het Noorderlicht niet gezien hebben. Ik zou wel eens uit de eerste hand willen horen hoe dat er uit ziet ...
En skieën ging ook al niet door, dat was dan dubbeljammer. Wat voor types waren dat bij het reisgezelschap dan? Behalve Maf Kees? Of was die van de organisatie ter plaatse?